6 Ocak 2011 Perşembe

BAKLAVA
















Malzemeler
1 bardak süt.
1 çay fincanı ay çiçek yağı.
2 yumurta.
1 adet kabartma tuzu.
Alabildiğince un.

Yapılışı
1 bardak süt 1 fincan yağ ve 2 yumurta çırpılır ve un ile kabartma tozu eklenip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Dİnlenmiş hamur ceviz büyüklüğünde beze yapılır. Tek tek açılıp üstüne nişasta serpilir, üst üste dizilir, merdane yardımı ile açılır. Açılan hamurlar içlerine ceviz konulup oklava yardımı ile sarılır ve büzüp tepsiye dizilir. Bu işlem bittikten sonra 200 C derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Şerbet İçin
1 kilo şeker.
1 kilo su.
1 dilim limon.

Küçük boy tencereye su ve şeker eklenir, orta derece ateşte yarım saat pişirilir ve 1 dilim limon eklenir 5 dakika daha pişirilir soğuyan baklavaya sıcak şerbet dökülür, şerbeti iyice çekildikten sonra servise hazırlanır.

HAMSİ TAVA






Malzemeler
Yarım kilo hamsi.
2 kaşık mısır unu.
1 kaşık ay çiçek yağı.

Yapılışı
Temizlenilen hamsiler mısır unu ile harmanlanıp, az yağda kızartılır ve servise hazırlanır.

















HAMSİLİ PİLAV






Malzemeler
Yarım kilo hamsi.
1,5 bardak piriç.
2 adet soğan.
Yarım su bardağı ay çiçek yağı.
2 baş sarımsak. 
1 çay kaşığı pul biber.
1 çay kaşığı karabiber.

Yapılışı
Orta boy tencerede doğranmış soğanlar yağ ile kavrulur. Soğanlar pembeleşince pirinç eklenir ve kavrulur. Temizlenmiş hamsilerin yarısını kavrulan pirincin ortasına yarısını da üstüne eklenir. 2 bardak su ilave edildikten sonra 15 dakika orta ateşte pişirilir ve servise hazırlanır.

ÇIRILTA

















Malzemeler
3 yumurta.
1 bardak süt.
3 bardak un.
1 bardak su.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı.

Yapılışı
Bir bardak süte 3 yumurta kırılır, 2 bardak su ilave edildikten sonra 3 bardak un ve tuz eklenip çırpılır. Bir tatlı kaşığı yağ tavada kızdırılır. 1 kepçe çıtılta hamurundan tavaya dökülür  altı ve üstü iyice kızartılıp servis tabağına alınır servise hazır olur.

MUHLAMA






Malzemeler 
1 çorba kaşığı tereyağ. 
1 kaşık mısır unu.
100 gr kaşar peyniri.
Yarım su bardağı su.

Yapılışı
Tereyağı tavada eritilir. 1 kaşık mısır unu ekleyip kavrulur. İyice kavrulduktan sonra yarım su bardağı su eklenir. 10 dakika piştikten sonra kaşar peyniri eklenir, 4-5 dakika daha pişirildikten sonra servise hazır olur.

KARA LAHANA YEMEĞİ










Malzemeler
200 gr barbunya 
1 çorba kaşığı ay çiçek yağı
2 kaburga parçası kemik
1,5 kg lahana 
Yarım çay bardağı bulgur ve mısır yarması
tuz 
1.5 litre su

Yapılışı
1,5 litre suyu tencerede kaynatılır. Su kaynadıktan sonra kemik ve iç yağı eklenir. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra, yıkayıp doğradığımız lahanaları ilave ettikten sonra, haşlanmış olan barbunyaları da ekleyip yaklaşık 1 buçuk saat pişirilir. Son olarak bulgur eklenir. 5 dakika kısık ateşte pişirildikten sonra servise hazır olur.