6 Ocak 2011 Perşembe

BAKLAVA
















Malzemeler
1 bardak süt.
1 çay fincanı ay çiçek yağı.
2 yumurta.
1 adet kabartma tuzu.
Alabildiğince un.

Yapılışı
1 bardak süt 1 fincan yağ ve 2 yumurta çırpılır ve un ile kabartma tozu eklenip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Dİnlenmiş hamur ceviz büyüklüğünde beze yapılır. Tek tek açılıp üstüne nişasta serpilir, üst üste dizilir, merdane yardımı ile açılır. Açılan hamurlar içlerine ceviz konulup oklava yardımı ile sarılır ve büzüp tepsiye dizilir. Bu işlem bittikten sonra 200 C derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Şerbet İçin
1 kilo şeker.
1 kilo su.
1 dilim limon.

Küçük boy tencereye su ve şeker eklenir, orta derece ateşte yarım saat pişirilir ve 1 dilim limon eklenir 5 dakika daha pişirilir soğuyan baklavaya sıcak şerbet dökülür, şerbeti iyice çekildikten sonra servise hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder